Eka koulupäivä

Minullakin oli tänään eka koulupäivä. Nimittäin ensimmäinen tennistunti uuden opettajan kanssa. Ja juu, jännitti niin kuin varmaankin muitakin uudelle luokalle meneviä.  Mikähän siinä oikein on? Olen suhteellisen sosiaalinen ja ulospäinsuuntautunut ihminen, mutta silti uusi tennisopettaja jännittää.

Yhtäkkiä sitä on niin kuin ensimmäistä kertaa luistelemaan menevä lapsi, joka haluaisi osata kaiken jo valmiiksi. Miksi ihmeessä ottaisin tennistunteja, jos jo osaisin kaiken? Uskoisin, että opettajat ovat nähneet aiemminkin ihmisiä, joilla tulee ajoittain pokaosumia. (Jos eivät, niin ovat teeskennelleet coolia hienosti).

Tennisopettajan homma vaatii selvästi aika paljon psykologista silmää. Sillä tennis on rentouslaji. Ja vaatii taitoa saada kauhusta jäykkä aloittelija rentoutumaan sen verran, ettei pelin taso laske kauheasti. (Varsinkaan, kun omassa pelissäni ei ole kauheasti laskemisen varaa).

Rentoutumisessa auttaa, kun opettajan kanssa synkkaa. Taidot ovat tietysti ihan eri levelillä, mutta opettaja osaa puhua niin, että minä ymmärrän. On nimittäin kauhean vaikea oppia, jos ei ymmärrä, mitä pitäisi oppia tai tehdä.

Nyt olen intoa puhkuva ekaluokkalainen ekan koulupäivän jälkeen. Jee, oli kivaa! Jee, koulukaveri oli kiva (oma mies). Tästä on hyvä jatkaa.

Vielä on vähän hakusessa, millaiseksi ”koulun lukujärjestys” muotoutuu. Mutta luultavasti otamme parin viikon välein opetusta pari tuntia kerrallaan. Ja siinä välissä sitten pelailemme keskenämme 2-4 tuntia viikossa. Tämän kesän hillitömmät tuntimäärät väistämättä laskevat, ihan 5-9 tuntia ei ehkä arki anna myöden.

Mutta on silti mukavaa, että arki alkaa oikein tosissaan. Ja elämään tulee taas lukujärjestys. Mitähän sitä tenniksen täydentäjäksi keksisi?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s