Portugalista löytyi tenniksen ilo

P1010966Kuten ehkä blogihiljaisuuskin kertoo, minulla on ollut koko kevään ajan suuria motivaatiovaikeuksia tenniksen kanssa. Osittain syynä on se, että olen pelannut liian vähän, vain kerran viikossa. Ja koska taidot eivät ole vielä riittävän kovalla tasolla, menee tunti aina tuntuman hakemisessa. En ole siis kehittynyt oikeastaan yhtään, päinvastoin olen taantunut. Ja se on taas osittain johtanut siihen, ettei pelaaminen ole ollut kivaa.

Olimme suunnitelleet kuitenkin kolmen viikon lomamatkamme Portugaliin siten, että meillä on molemmissa majoituspaikoissa tenniskenttä lähellä. Jo ensimmäisellä lomaviikollamme Carvoeirossa Etelä-Portugalissa pelasimmekin viikossa enemmän kuin keväällä kuukauden aikana. Ulkokenttä ja aurinko saivat jo aikaan sopivan rennon fiiliksen, joka näkyi myös pelaamisessa. Ei mitään pakkopullaa, vaan rentoa meininkiä. Ja rentous näkyy tenniksessä parempina lyönteinä.

Varsinainen tennishurmos syntyi kuitenkin lomamme kahden viimeisen viikon aikana. Olimme vuokranneet aivan superihanan asunnon, joka sijaitsi noin puolen tunnin automatkan päässä Lissabonista. Lomakotimme sijaitsi lähellä Sintraa, Penha Longan hotelli- ja golfresortin alueella omakotitalossa. Resortin alueella oli myös tenniskeskus , joten tenniskenttiä oli tarjolla viiden minuutin kävelymatkan päässä.

Eikä siinä kaikki: lomahuoneistomme omistaja Jose Vasco Graca on myös tennisopettaja. Niinpä sovimme jo ennen matkaa, että hän antaisi meille pari tuntia opetusta.

Tykästyimme heti ensimmäisellä tunnilla hänen tyyliinsä ja sovimme parin viikon ajalle yhteensä 6 opetussessiota, jotka kestivät aina 1,5 tuntia. Sen lisäksi pelasimme perheen kesken muutamia kertoja keskenämme. Mutta Josen antamat tunnit muodostuivat kyllä lomamme kohokohdaksi. Vilpittömästi voin sanoa, että hän on paras tennisopettaja, jonka tunneilla olen ollut. Plussaa oli myös se, että opetus oli täysin meille sopivaa, emme siis olleet osa isompaa ryhmää, jossa on aina vaikeampi saada yksilöllisiä vinkkejä.

Minkä vuoksi sitten hänen opetuksensa oli niin hyvää? Ohessa muutama asia, joka jäi mieleen:

• Hän oli valmistellut tunnit etukäteen. Jokaisella tunnilla oli asia/muutama lyönti, joihin keskityttiin. Niitä harjoiteltiin ensin hetki ilman mailaa, jotta liikerata tuli tutuksi.
• Jokaisen lyönnin opettamisessa keskityttiin muutamiin perusasioihin. Ei menty liian monimutkaisiin ja syvällisiin hienouksiin, vaan pysyttiin back to basics –asioissa.
• Palaute oli kannustavaa, oli helppo rentoutua ja nauttia opettelemisesta.
• Ja koska tennis on peli, niin 1,5 tuntia jaettiin aina opetteluosaan ja pelaamisosaan. En katsonut kelloa, mutta arvioni mukaan 50/50.
• Hän osasi ottaa minun ja miehen tasoeron hienosti huomioon. Miestä hän haastoi esimerkiksi pelatessa selvästi enemmän kuin minua.
• Myös mentaalinen puoli tuli hienosti huomioitua. Keskusteluissa välittyi se, miten tärkeää on muistaa nauttia lajista. Ilman iloa ei pelikään kehity.

Tennisiloni on taas löytynyt. Jos se uhkaa jossain vaiheessa kadota, täytyy buukata uusi matka Portugaliin. (Maahan muuten kannattaa mennä, vaikkei pelaisikaan. Ihana paikka!)

Tulen blogaamaan opeista lähiviikkoina enemmänkin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s